Gül KARAASLAN
Çocuk/Ergen Psikolog
Adana doğumlu olan Gül KARAASLAN lise öğrenimine ise Adana Koleji’nde devam tamamlamış. 2016 yılında Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuş, lisans eğitiminin son bir yılını Polonya’da bulunan Ss Cyril and Methodious University Trnava’da tamamlamıştır. Bitirme tezini “Sosyal Medyanın İnsanlar Üzerindeki Anonim Etkileri” üzerine yazmış olan Gül KARAASLAN, mezun olmasını takip eden süreçte “ Geçmişten Geleceğe Kırk Koza Projesi” kapsamında Değerler Eğitiminden sorumlu psikolog olarak görev yapmış, klinik alanda tecrübe kazanmak adına Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bir buçuk yıl süreyle çalışmıştır..
Mesleki anlamda Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerine yönelen Gül KARAASLAN; çocuk gelişiminin ve sağlıklı bireyler yetiştirmenin önemi üzerinde durarak Çocuk ve Ergen Gruplara yönelik çalışmalara katılmış, Çocuklarda Pozitif Disiplin Uygulamaları, Bağlanma Kuramı ve Yetişkin Bağlanma Stillerine Bakış, Ergen Beynini Anlama, Pandemi Sürecinde Etkili Ebeveynlik ve Stres Yönetimi, Sınav Anksiyetesi, Çocuk-Ergen Gruplarda BDT uygulamalarına ilişkin çeşitli seminerlere katılmış ve eğitimler almıştır. Çalışma sürecine, sosyo-ekonomik anlamda yardıma ihtiyacı olan dezavantajlı gruplar ve şiddet mağduru kadınlar ile verimli çalışmalar yaparak ilerleyen Psikolog Gül KARAASLAN, şuan bulunduğu konum itibariyle biyolojik aileleri tarafından ihmal edilmiş farklı yaş gruplarındaki çocuk ve ergen gruplarla çalışmaktadır.
Günümüzde sağlıklı ve etkin bireyler yetiştirmenin önemi üzerinde duran Psikolog Gül KARAASLAN, çocuklarla doğru diyaloglar kurmak adına ebeveynlerin bilinçli adımlar atması gerektiğini savunmuştur. Çocukların kendilerini ifade etme şekillerinin kişilik özelliklerine, mizacına ve yaş gruplarına göre farklılık gösterebileceğini, anne-babaların çocuklarını doğru tanımalarının ve çocuklarla doğru frekansta iletişim kurmalarının yetişkinlik sürecinde bağımsız adımlar atabilmek adına önemli süreçler olduğunu belirten Psikolog Gül KARAASLAN bu anlamda ağırlıklı olarak farklı yaş gruplarındaki çocuk ve ergen gruplarla etkili iletişim kurma, sürdürülebilir disiplin konuları ışığında çalışmalarını sürdürmüştür.
Psikolog Gül KARAASLAN çalışan birçok ebeveynin probleminin; çocukları ile kaliteli zaman geçirememek ve çocuğun iç dünyasına yeterince hakim olamamak olduğunu söylüyor ve çocuklarla birlikte geçirilen vakitte ise, sosyal hayatın ve işlerin vermiş olduğu stres ve yorgunluk nedeni ile çoğu zaman çocuğa beklediği sabrı ve ilgiyi göstermede eksik kalındığını ifade ediyor. Aile ortamında beklediği ilgi ve sabrı göremeyen çocuğun duygularını sağlıklı bir şekilde yansıtmayı öğrenemediğini belirten Psikolog Gül KARAASLAN, çocukların ifade edemediği duyguların ilerleyen süreçte başta “Dikkat Dağınıklığı” olmak üzere, Davranış Bozukluğu, Özgüven Problemi, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolünü sağlayamama gibi çocuğun sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bir çok duruma sebebiyet vereceğini ifade ediyor. Ebeveyn-çocuk arasındaki iletişimi güçlendirmek ve her ailenin dinamiklerine uygun doğru yaklaşım şekli oluşturmak üzere danışanlarını yönlendiren Psikolog Gül KARAASLAN, farklı yaş aralığındaki çocukların iç dünyalarını doğru anlamak ve yaklaşmak adına ebeveynlere rehber oluyor.
Aldığı Eğitimler;
Bilişsel ve Davranışçı Teknikler
Depresyonun Bilişsel Davranışçı Modeli ve Tedavisi
Panik Bozukluk ve Agorafobinin Bilişsel Davranışçı Modeli ve Tedavisi
Özgül Fobilerin Bilişsel Davranışçı Terapisi
Obsesif-Kompülsif Bozukluğun Bilişsel Davranışçı Modeli ve Tedavisi
Sosyal Anksiyete Bozukluğunun Bilişsel Davranışçı Modeli ve Tedavisi
Sınav Anksiyetesinin Bilişsel Davranışçı Terapisi
Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Bilişsel Davranışçı Terapisi
Yaygın Anksiyete bozukluğunun Bilişsel Davranışçı Modeli ve Tedavisi
Somatizasyon Bozukluğunda ve Hipokondriaziste Bilişsel Yaklaşım
Bilişsel Kişilik Kuramı, Temel İnanç ve Ara İnançların saptanması ve değiştirilmesi
Çocuklarda ve Ergenlerde BDT Uygulamaları
Katıldığı Seminerler;
Kabul ve Adanmışlık Terapisi (ACT)
Çocuklarda Pozitif Disiplin Uygulamaları
Çocuklarda Oyun (Pınar Mermer)
İçinizdeki Çocuğu Anlamak ve Bağ Kurma Atolyesi
Bilinçdışı İlişki Örüntülerimiz
-Bağlanma Kuramı ve yetişkin bağlanma stillerine bakış
-Psikogenetik modele bakış
-Bugünkü ilişkilerimiz, ihtiyaçlarımız ve partner seçimlerimiz
Belirsizlik Çağında Yaşam Becerileri
Kendi Yıldızını Yakala
Başarısızlık Hikayeleri
Yeni Medya ve Yaratıcılık
Kriz Döneminde Kaygı ve Endişe Döngüsünden Çıkmak
Dijital Dönüşüm ve Değişen İş Hayatı